Begeleiding


“Mijn moeder is de laatste tijd nogal verward. Ik werk de meeste dagen en woon ook ver weg. Wat extra ondersteuning aan huis zou ons beiden helpen.”


Sommige ouderen kunnen niet altijd goed aangeven dat ze ziek zijn. Het is daarom belangrijk dit te kunnen signaleren. Mensen waarbij bijvoorbeeld het geheugen achteruit gaat, of die een beroerte gehad hebben en niet lekker in hun vel zitten, realiseren zich niet altijd direct wat er aan de hand is. Ook hun partners niet. Dit kan voor onbegrip en verwarrende situaties zorgen waarbij extra begeleiding in huis soms een uitkomst is. Bij deze verschijnselen is het belangrijk dat men elkaar begrijpt en weet waarom bepaalde situaties ontstaan, en vooral hoe men er mee om kan gaan. Wij vinden dit belangrijk en kunnen zorgvragers en hun partners hierbij ondersteunen met de gewenste begeleiding bij u thuis. Onze zelfstandigen zijn op de hoogte van de signalen en het optreden van gedragsveranderingen (dementie) van mensen met genoemde ouderdomsverschijnselen.

Gezelschap in de vorm van dagbesteding kan een mogelijkheid zijn bij het individueel begeleiden van iemand waarbij een hersenaandoening geconstateerd is. In de praktijk betekent dit dat de partner, vaak mantelzorger, even tijd voor zichzelf heeft of de eigen gezondheid even voorop kan stellen. Wij bieden begeleiding in de zin van activiteiten, toezicht, oefenen en (in overleg met u) licht verzorgende taken. Individuele begeleiding kunt u aanvragen voor o.a.:
  • het onderhouden van sociale contacten 
  • bij het voortbewegen in en buiten uw huis
  • het ondersteunen bij praktische zaken
  • een activiteit ondernemen (het stimuleren van de hersenen of een wandeling maken)

bel ons gerust voor informatie of een intake gesprek 06 49105432