Restorative Yoga


Restorative Yoga 

Restorative Yoga heeft als doel het gehele lichaam volledig te ontspannen. We gebruiken hulpmiddelen die ondersteuning bieden voor de Yoga houdingen die je uitvoert. bijv zandzakken, klankschalen, bolsters, kussens dekens blokken en stoelen.

Ik gebruik met name de zandzakken voor extra gronding en aarding in de houding. Je kunt duidelijk voelen dat je daar zinkt waar de zandzak ligt. De zandzak geeft de mind een heldere richting waar de spanning ontlaad en waar je naartoe kunt uitademen.

De klankschaal werkt op adem en energy goed in de houding. Je kunt de klankschaal voelen als een derde long en de trilling gaat door de huid en alle lagen trillen en resoneren waardoor je een andere meer energetische ervaring in je lijf krijgt.

restorative Yoga Dinsdag 20.15-21.45 uur

Restorative yoga kun je zeker beoefenen na grote lichamelijke en/of geestelijke inspanning, herstel na ziekte

Je blijft 10 a 15 min in de houding, zodat de houding jouw gaat doen. Je vertraagt, je zet de doe knop om, je stress systeem ontlaad, je bewustzijnsveld verruimd en je komt in de zijnsmodus. Een totale ontspanning na een stress volle dag

Restorative Yoga is alleen gericht op voelen, ademen, observeren en ontspannen
Restorative Yoga houdingen zijn vaak liggend
Restorative Yoga is echt voor iedereen goed uit te voeren en te volgen. Of je nu een blessure of fysieke beperkingen hebt, op leeftijd bent of op zoek bent naar ontspanning.

voordelen van Restorative Yoga

  • reduceren van stress
  • het verbeteren van je fysieke gesteldheid (ook als je bepaalde fysieke klachten hebt als bij Fibromyalgie)
  • het beoefenen van deze Yoga vorm ongeacht de leeftijd
  • reduceren van klachten (bijv tijdens een revalidatieperiode of bij het hebben van chronische klachten)
  • bevordert je meditaie
  • beter contact met je lichaam
  • beter contact met je adem