senioren yoga


Senioren yoga Yogastudiovelserbroek vrijdag 14.00-15.00  Zadelmakerstraat 4 1991 JE Velserbroek Tel: 023 – 538 4002

Een yogales voor senioren (60-70 plussers) kenmerkt zich onder andere door het tempo. Bij senioren yoga ligt dit lager zodat deze ook toegankelijk is voor mensen met klachten. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar. Alle gewrichten worden bewogen, zonder dat er gewicht op het gewricht staat! We maken gebruik van draaiingen, buigingen en strekkingen.

Deze bewegingen van met name de heup en knieën oefenen we in zittende houding op de stoel. Door onbelaste bewegingsoefeningen met de gewrichten te doen, zullen ouderen soepeler bewegen en zal de energie weer gaan stromen. Doordat yoga niet prestatiegericht is, is het uitermate geschikt voor senioren.

Infra rood warmtepanelen.
De infrarood warmte werkt rustgevend door in je lichaam en maakt dat je soepeler kunt bewegen. De doorbloeding van je spieren wordt beter en dat maakt dat blessures zelden voorkomen. Infrarood geeft verlichting aan bestaande blessures zoals rugklachten, spier- en gewrichtspijn, RSI, fybromialgie, reuma, artrose.

Onze ouderdom komt helaas met gebreken. De doorbloeding van de spieren wordt minder, voedingsstoffen worden minder aangevoerd en afvalstoffen niet goed afgevoerd. Verzuring en stijfheid treden op. De kwaliteit van het gewrichtsvocht gaat achteruit.

Door de hormonale verandering bij de overgang (bij vrouwen) worden gewrichtskapsels stugger. Naast deze stijfheid treed er ook artrose op, door onevenwichtig gebruik (te weinig beweging en “teveel” belasting) van de gewrichten. Artrose veroorzaakt op zichzelf ook stijfheid van de gewrichten. Rondom de gewrichten zitten veel energie-punten, die mede verstoord raken.

Door onbelaste bewegingsoefeningen met de gewrichten te doen, zullen ouderen soepeler bewegen en zal de energie weer gaan stromen. Het kraakbeen wordt gevoed en artrose wordt minder en tegen gegaan.

We roepen je op het yoga matje 🙂