Yobag & Bowls Restorative Workshop with sandbags en healing bowls


zondags 14.00-16.00 op aanvraag

door Jolanda schoenmaker

Sink In ; Restorative XL Yoga Workshop met YOBAGS de zand zakken en klankschalen

Zink weg in de kussens en bolsters, laat je dragen door de yogahouding zelf. Jolanda begeleid je in de yogahoudingen en dekt je liefdevol toe. Ze laat je nog diepere ontspanning ervaren door het gebruik van verzwaring (sandbags). De sandbags zijn kleine zandzakjes die zorgen voor verzwaring op bepaalde plekken van het lichaam tijdens een restorative yogahouding. Verzwaring kan op die manier een kalmerend en extra ontspannend effect geven. De klanken van de healing bowls worden gebruikt om de kalmerende effecten van de yogahoudingen en verzwaring te versterken.

Meer over restorative yoga en de healing bowls vind je na de praktische informatie.

Wanneer: zondag 14.00-16.00 uur

Wat: Lange restorative yogales met sandbags en healingbowls

Je geeft: €35,-

Je krijgt: Een hele relaxte middag, inclusief thee en gezonde snacks

Aanmelden: Bij Jolanda, koop hier een ticket

Waar: Studio 44 Burwal 44, Haarlem

Parkeren: Betaald op de gracht (Burgwal) omliggende straten of in parkeergarage De Kamp. Op fiets komen is het handigste(en gezondst ;-))

Let op: Dit is geen klankschaalconcert, de schalen worden gebruikt om het effect van de restorative yoga te versterken.

restorative yoga les en workshop Haarlem
Jolanda Schoenmaker in Restorative XL posture with Sand bags and singing bowls

Restorative yoga is een yin vorm van yoga, maar het is géén Yin Yoga. Je maakt op een zachte manier contact met je lichaam, zonder rek of spanning in de spieren en het bindweefsel. Er wordt gebruik gemaakt van veel hulpmiddelen, zoals dekens en bolsters om jou maximaal te ondersteunen. Restorative yoga is heel geschikt voor mensen die aan meer actieve vormen van Yoga doen, zoals Ashtanga, Vinyasa en Power Yoga. Juist om de meditatieve ontspanning en stilte te ervaren. Al is dat (soms) een uitdaging als je het fijn vindt om heel actief te leven.

Restorative yoga is zeker ook geschikt voor je als je:
* Ruimte voor jezelf nodig hebt; een burn out hebt, of herstellende bent daarvan;
* Uitgeput bent door stress en-of slaaptekort;
* Herstellende bent van ziekte, operatie en/of chemokuur;

De healing bowls hebben met hun trilling ofwel frequentie effect op materie, ofwel ons lichaam. We bestaan voor meer dan de helt uit water en de geluidsgolven (trilling) van de schalen verplaatsen zich door water en de lucht. Vandaar dat we de schalen niet alleen kunnen horen, maar ook kunnen voelen. Zo kunnen ze een kalmerend effect hebben op lichaam en geest. In Tibet en Nepal worden de schalen al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden. Wat de schaal daar is, heet hier paracetamol.

Waar:   Studio44  Burgwal 44   Haarlem