Yin Yoga


Yin Yoga les is op donderdag 19.00-20.30 en zaterdag 09.30-11.00 in Yogacentrum Innerwork, Helmlaan 64, 2015 LG Haarlem opgeven via www.yogainnerwork.nl

Over Yin Yoga

Met de Yin Yoga lessen leer je diep te ontspannen, gewrichten, banden en pezen soepel te houden/ maken en de energiebanen in je lichaam in balans te brengen.

Yin Yoga is een serie grondoefeningen waarin de spieren ontspannen blijven. Doordat de houdingen tijdens Yin Yoga lang (gemiddeld 3 tot 5 minuten per houding) worden aangehouden en er geen spierkracht gebruikt wordt, werkt Yin Yoga herstellend op fysiek en meditatief op mentaal niveau. Fysiek stimuleert Yin Yoga bindweefsel, zoals banden en kraakbeen, door er voor een langere tijd een zachte spanning op te brengen. Hierdoor bereik je een maximale beweeglijkheid van de gewrichten. Het meditatieve aspect ondersteunt het ontwikkelen van mindfullness, brengt je in de zijnsmodus en werkt kalmerend. Je kunt ervaren hoe je weerstanden in je lichaam en geest los kunt laten, door te ademen en steeds dieper te ontspannen.

Voor wie is Yin Yoga geschikt

Yin yoga lessen zijn echt een cadeautje voor jezelf! Niet zweten, niet presteren, maar jezelf er volledig laten zijn zoals je bent.
De lessen zijn geschikt voor iedereen, met of zonder yoga ervaring. Een mooie aanvulling op yang yogavormen zoals poweryoga. Maar ook mensen met blessures en mensen met een zittend beroep kunnen hier veel baat bij hebben.