YOBAG masterclass


Ervaar het effect van zand zakken

YOBAG Masterclass Ervaar het effect van zand zakken op uw lichaam

YOBAG Masterclass

Ervaar het effect van zand zakken in Yoga

Het idee van verzwaring gebruiken op het lichaam ontstond in de zorginstelling waar ik werkte met alzheimer clienten en daar gebruiken ze gewicht verzwaring op het lichaam in de vorm van dekens om mensen terug te brengen in het lichaam.

Ik heb dit idee verder ontwikkeld en ben in de yogalessen met zandzakken gaan werken. Al een paar jaar werk ik er nu mee en met hele goede resultaten.

De 2,5 kg zware YOBAG zand zakken hebben een rustgevende werking in yin, restorative of nidra yoga houdingen. De druk van het gewicht op het lichaam geeft een gevoel van geborgenheid

Als je een onrustig gevoel in je lichaam hebt, fysiek of psychisch, heeft dit invloed op je lichaamsgevoel. Dit komt doordat de hersenen energie gebruiken voor andere prikkels en reacties dan het lichaamsgevoel. Onder de YOBAG voel je geborgenheid en kom je tot rust.

Als we niet goed geaard zijn en de hersenen energie voor andere prikkels gebruiken en je geen goed contact met je lichaam kunt maken kunnen er sensorische informatieverwerkings problemen ontstaan.

“Als we teveel in ons hoofd zitten of als we niet goed geaard zijn, is het evenwichtsorgaan het zintuig dat probeert de balans in ons lichaam weer te herstellen. Het gewicht van de YOBAG kan dan helpen om deze balans te ondersteunen.

Over Jolanda Schoenmaker:

“Kracht en in je Kracht komen zijn mijn drijfveren om je te ondersteunen”

“De Kracht van een open systeem is niet een eigenschap die je kunt bezitten, maar een proces waarvoor je je kunt openstellen”
Joanna Macy, Despair and Personal Power in the Nuclear Age

Wilt u leren hoe u de YOBAG kunt gebruiken in uw onderneming, consult of met uw cienten boek dan een masterclass.

Ik kan u begeleiden en helpen het verschil te ervaren tussen uw energiestroom en uw spanningsveld, zodat u kunt leren om het te containen en te reguleren.

In deze masterclass gaan we door middel van gewicht van zandzakken leren voelen en onderzoeken wat het is om gewicht te ontvangen, toe te laten en wat het effect is op het lichaam en het zenuwstelsel.

Wilt u leren hoe u de YOBAG kunt gebruiken met uw clienten, bewoners in uw studio, consult of practice, boek dan een masterclass.

Prijzen Masterclass:
Deze prijzen gelden voor zowel particulieren als bedrijven en zijn incl. 21% BTW.

Groepsarrangementen vanaf minimaal 6 personen €34,50 p/p
Bij meer dan 10 personen €29,50 p/p
Workshops tot max. 20 personen

Waar: in jou studio of Studio44, Burgwal 44, Haarlem