YOBAG masterclass


Ervaar het effect van zand zakken in Yoga

YOBAG Masterclass zondag 7 april 12.00-14.00 early bird €24,- tot 1 april daarna €27,50 Ervaar het effect van zand zakken in staande houdingen, yin en restorative postures voor yoga studenten, leraren, fysiotherapeuten en lichaams gerichte therapeuten…..

YOBAG Masterclass

Ervaar het effect van zand zakken in Yoga

Het idee van verzwaring gebruiken op het lichaam ontstond in de zorginstelling waar ik werkte met alzheimer clienten en daar gebruiken ze gewicht verzwaring op het lichaam in de vorm van dekens om mensen terug te brengen in het lichaam.

Ik heb dit idee verder ontwikkeld en ben in de yogalessen met zandzakken gaan werken. Al een paar jaar werk ik er nu mee en met hele goede resultaten.

De 2,5 kg zware YOBAG zand zakken hebben een rustgevende werking in yin, restorative of nidra yoga houdingen. De druk van het gewicht op het lichaam geeft een gevoel van geborgenheid

Als je een onrustig gevoel in je lichaam hebt, fysiek of psychisch, heeft dit invloed op je lichaamsgevoel. Dit komt doordat de hersenen energie gebruiken voor andere prikkels en reacties dan het lichaamsgevoel. Onder de YOBAG voel je geborgenheid en kom je tot rust.

Als we niet goed geaard zijn en de hersenen energie voor andere prikkels gebruiken en je geen goed contact met je lichaam kunt maken kunnen er sensorische informatieverwerkings problemen ontstaan.

“Als we teveel in ons hoofd zitten of als we niet goed geaard zijn, is het evenwichtsorgaan het zintuig dat probeert de balans in ons lichaam weer te herstellen. Het gewicht van de YOBAG kan dan helpen om deze balans te ondersteunen.

Over Jolanda Schoenmaker:

“Kracht en in je Kracht komen zijn mijn drijfveren om je te ondersteunen”

“De Kracht van een open systeem is niet een eigenschap die je kunt bezitten, maar een proces waarvoor je je kunt openstellen”
Joanna Macy, Despair and Personal Power in the Nuclear Age

Wil je leren hoe je de YOBAG kunt gebruiken in jouw yoga les, consult of practice, kom dan naar mijn masterclass.

De Masterclass wordt gegeven door Jolanda Schoenmaker en de eerst volgende is op zondag 17 maart en zondag 7 april 12 tot 14 uur

Je kunt je opgeven en ticket kopen €27,50 via www.yogajolanda.com / winkel of stuur een appje naar 06 49105432.

  

Ik kan je begeleiden en helpen het verschil te ervaren tussen je energiestroom en je spanningsveld, zodat je kunt leren om het te containen en te reguleren.

In mijn masterclass gaan we door middel van gewicht van zandzakken leren voelen en onderzoeken wat het is om gewicht te ontvangen, toe te laten en wat het effect is op het lichaam en ons zenuwstelsel.

Wil je leren hoe je de YOBAG kunt gebruiken in jouw yoga les, consult of practice, kom dan naar mijn masterclass.

Koop je ticket via www.yogajolanda.com / winkel of stuur een appje naar 06 49105432.

Waar: Studio44, Burgwal 44, Haarlem